Vučić: Ne vidim bolje mesto od Srbije

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da u naredne dve godine očekuje robnu razmenu sa Francuskom u visini od milijardu evra.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.03.2017.

14:14

Vučić: Ne vidim bolje mesto od Srbije
Foto: Tanjug/RADE PRELIC

Kako je rekao firme iz te zemlje zapošljavaju više od 10.000 radnika u našoj zemlji i poručio da ne vidi bolje mesto od Srbije u koje bi investitori mogli da ulažu svoj novac.

Vučić je na otvaranju novog pogona francuske firme Hačinson rekao da je Srbija stabilna zemlja, rastuće ekonomije, niske inflacije, gotovo nepostojećeg deficita, i koja stalno napreduje na svim svetskim listama koje se bave procenom poslovnog ambijenta.

U tom smislu Vučić je ponovio da je Srbija mesto za ulaganje i pozvao francuske investitore da još više ulažu, a predstavnicima ambasade Francuske zahvalio na dosadašnjoj podršci i zamolio da nastave s tim, pored ostalih, pre svega ekonomskih razloga, i zbog činjenice da prijateljstvo Srbije i Francuske niko nikada nije dovodio u pitanje.

On je rekao da je srećan kada vidi ovakve fabrike, jer je to način kako se razmišla o budućnosti dece, njihovoj perspektivi.

Vučić je podsetio da je vlada, kada je otvaran prvi pogon Hačinsona u Rumi, pomogla subvencijama, a da sada to nisu ni tražili.

Primetio je i da je bilo neverice svojevremeno kada je govorio da će biti 300, 400 radnika zaposleno, a ima ih, već sada, i više, i biće ih, kaže, i čitavih 1000 u 2018. godini.

Kako je rekao, predsednik opštine Ruma Slađan Mančih je upravo tražio 100 miliona dinara za kolektor, što će razmotritit, ali je podvukao da novca država ima, i spremna je da da - za prave projekte.

"Gledaćemo i dalje da pomognemo Rumi, kao i svim ostalim sremskim opštinama", poručio je i dodao da će se nastaviti gradnja "fabrike po fabrike", i otvarati nova radna mesta.

Premijer je istakao i da će Vučić za nekoliko dana ići u Moskvu, gde će sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarati o dolasku velike ruske kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

15 h

Podeli: