Dveri: Vučiću, radnici su gladni

Srpski pokret Dveri ocenio je da je tragičan slučaj radnika fabrike "Goša", koji se ubio na radnom mestu, prava slika Srbije Aleksandra Vučića.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 23.03.2017.

11:51

Dveri: Vučiću, radnici su gladni
Foto: Tanjug, arhiva

Dveri navode da je u takvoj Srbiji stranim gazdama dozvoljeno da brutalno izrabljuju radnike i da ih tretiraju kao robove. U saopštenju se navodi da Dragan Mladenović, kome nije isplaćeno 30 plata, nije mogao ni da leči teško obolelog sina i nepokretnog roditelja, jer nije imao overenu zdravstvenu knjižicu.

Dveri navode da je izuzetno teška pozicija oko 360 radnika "Goše" ustvari samo jedan u nizu sličnih primera.

"Dok se Vučić u kampanji svakodnevno slika i pozira ispred fabrika, pokušavajući da ubedi građane da se otvaraju na hiljade novih radnih mesta i da Srbija ostvaruje nevidjeni ekonomski uspeh, radnici ne uspevaju da prežive to njegovo 'ekonomsko čudo'", navode Dveri.

Kako se dodaje, skandalozan detalj koji "upotpunjuje mračnu realnost Srbije" jeste izbacivanje čoveka koji se sinoć na mitingu u Nišu u toku Vučićevog govora o "bržoj, boljoj i jačoj Srbiji", usudio da uzvikne "Gladni smo, gladni smo!".

Dveri navode da je Vučić nastavio da sprovodi sistem prethodnog režima, najpovoljnije uslove obezbeđuje krupnim kapitalistima, tajkunima i kriminalcima, a radnike je sveo na poniženu i obespravljenu radnu snagu, koji nemaju elementarna radna i ljudska prava.

"Naši radnici su prinuđeni da rade u krajnje nehumanim i teškim uslovima samo da bi imali bilo kakav posao. Uz sve to, Vučić im bez ikakvog stida poručuje da treba da promene svest i nauče da rade duže i bolje", ističe se u saopštenju.

Oni podsećaju da svoja prava ne mogu da ostvare ni radnici propalih društvenih preduzeća kojima država duguje novac za neisplaćene zarade.

U saopštenju se zatim navodi da ako bude izabran za predsednika, kandidat Dveri Boško Obradović, zahtevaće poštovanje radnih i ljudskih prava, vratiće radnicima dostojanstvo, zauzeće se da država radnicima isplati ono što im duguje.

"Biće uvedene dodatne mere da motivišu ova preduzeća i njihove poslodavce – oni će biti oslobođeni plaćanja poreza u prvim godinama rada i time će se omogućiti da se realno i dugoročno zapošljava najmanje po 10.000 ljudi godišnje", navode iz Dveri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: