BG: Biznis forum, Arapi stižu u Srbiju

U maju će u Beogradu biti održan biznis forum Srbije i Saudijske Arabije u organizaciji privrednih komora dveju zemalja.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.03.2017.

09:12

BG: Biznis forum, Arapi stižu u Srbiju
Foto: Thinkstock

To su dogovorili potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i Hani bin Abdulah Mominah, ambasador te zemlje na nerezidencijalnoj osnovi.

Ljajić i Abdulah Mominah su razgovarali i o daljem unapređenju ekonomskih odnosa dveju zemlja, saopsteno je kabineta potpredsednika vlade.

Ambasador Hani bin Abdulah Mominah posebno je istakao mogućnost da Srbija kroz različite projekte konkuriše za sredstva Saudijskog razvojnog fonda.

On je dodao da je pomenuti državni fond spreman da razmotri zahteve Srbije za kreditiranje projekata iz oblasti energetike, izgradnje putne infrastrukture i aerodroma pod povoljnim uslovima, kao i za dodelu bespovratnih sredstava za gradnju bolnica i objekata kulture i obrazovanja.

Ambasador Saudijske Arabije ukazao je i na potrebu potpisivanja bilateralnih međudržavnih sporazuma iz više oblasti, čime bi bila upotpunjena pravna regulativa u cilju daljeg unapredjenja ukupnih odnosa dve zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: