Savremena proizvodnja posle velikog zastoja FOTO

U ciglani u Inđiji, posle nekoliko godina zastoja, započela je savremena proizvodnja, i otvoreno 60 novih radnih mesta.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.03.2017.

10:53

Savremena proizvodnja posle velikog zastoja FOTO
Foto: Tanjug/JAROSLAV PAP

U inđijsku ciglanu, koja je u vlasništvu porodične kompanije "Univerzum-Kubušnica" iz Aranđelovca, u modernu proizvodnu liniju koja je puštena u rad, uloženo je 500 hiljada evra.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je ciglanu i tom prilikom izrazio zadovoljstvo što se domaća kompanija odlučila da investira u inđijsku ciglanu, ali je naglasio da su i strane kompanije dobrodošle u Srbiju, te da se ulažu značajni napori na nacionalnom, pokrajinskom i lokalnom nivou, da se one odluče da posluju u Srbiji i da zaposle što više ljudi.

"Ipak, sa malo više energije i odgovornosti gledamo na domaće kompanije, posebno porodične poput "Univerzuma", koja je uložila svoj kapital i znanje, obezbedila savremenu proizvodnu liniju vrednu 500 hiljada evra i zaposlila 60 meštana iz ove sremske opštine", rekao je Mirović.

On je dodao da se "Univerzum" odlučio za poslovanje u Inđiji u uslovima realne ekonomije, jer za takvim proizvodima postoji tražnja.

Istakavši da inđijska ciglana deo svojih proizvoda izvozi, predsednik Pokrajinske vlade je naglasio da je ukupan zajednički cilj svih nivoa vlasti se podstiče razvoj domaćih preduzetnika, da ulažu u kapital, te da onda kroz konkretne rezultate korist imaju zaposleni, vlasnici firmi, lokalna samouprava, kao i ukupna domaća ekonomija.

Mirović je naglasio da domaći privrednici i preduzetnici mogu da računaju na podsticaje sa svih nivoa vlasti, jer je cilj da se domaće preduzetništvo razvija više nego do sada.

"Savremene tehnološke linije, kvalitetan proizvod, domaći kapital - to je nešto što nam treba u svim opštinama. Zato je naš plan da u naredne dve do tri godine, da imamo najmanje po jednu fabriku, domaću ili stranu, u svim opštinama u Vojvodini, sa 50 i više zaposlenih", rekao je Mirović i dodao da će to Vojvodinu održati na mestu najrazvijenijeg dela Srbije.

Vlasnik "Univerzuma" Branko Spasojević naglasio je da je cilj rukovodstva bio da fabriku koja nije radila osam godina puste u rad.

"Planiramo da za godinu - dve, investiramo u modernizaciju i povećanje kapaciteta, kao i proširenje asortimana ove naše fabrike. Radićemo marljivo i trudićemo se da uspemo", rekao je Spasojević.

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak čestitao je porodici Spasojević na uspehu, i zahvalio se što su rešili da ulože više od pola miliona evra u ovom trenutku u opštinu Inđija, što za rezultat ima više od 60 novozaposlenih sugrađana.

"Nadam se da ovaj broj zaposlenih nije konačan i da će, kako bude rasla i potražnja za ovim proizvodom, taj broj biti sve veći", rekao je Gak i dodajući da je pored ponovnog početka rada ciglane, rešeno i pitanje smeštaja opštinskog komunalnog preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: