Vučić: Ovaj auto-put biće spas, a razmišljam i...

Premijer Aleksandar Vučić najavio je nove investicije u Novom Pazaru u puteve koji će taj deo Srbije bolje povezati sa Beogradom i Sarajevom.

Srbija

Izvor: Beta

Nedelja, 19.03.2017.

14:09

Vučić: Ovaj auto-put biće spas, a razmišljam i...
Foto: Tanjug/TANJA VALIC

Premijer Srbije Aleksandar Vučić svečano je otvorio Atletski stadion u Novom Pazaru i najavio investicije u putnu i sportsku infrastrukturu u tom gradu.

Na otvaranju novog stadiona, Vučić je najavio da će uskoro biti investirano dodatnih 80 miliona dinara u taj stadion, kako bi se obezbedile i teretane i prostor za trening sportsista u bacačkim disciplinama u zimskom delu sezone.

Prema njegovim rečima, već 29. marta u medicinsku ustanovu u Novom Pazaru stići će i oprema za rano otkrivanje raka dojke, čija je vrednost tri miliona evra.

"Moj posao je bio da bolje kontrolišem državnu kasu i da obezbedim da sada možemo više da trošimo i da obezbedimo našem narodu ono što je potrebno", rekao je Vučić.

On je podsetio da je u planu da se autoputem povežu Beograd i Čačak ali da tu nije kraj jer će od Čačka uslediti izgradnja autoputa preko Peštera, dužine 107 kilometra, koji će Srbiju povezati sa Crnom Gorom.

"I to će biti spas i za Sjenicu i Novi Pazar i Ivanjicu i Arilje, što je deo Srbije koji je, rekao bih, pomalo zapostavljen i ima manje fabrika", rekao je Vučić.

On je dodao da se razmišlja i o autoputu koji bi spojio Srbiju i BiH, odnosno autoput do Sarajeva preko Požege i Užica i dodao da bi se tako spojili i Bošnjaci iz Novog Pazara sa Sarajevom i Srbi iz Hercegovine sa Beogradom.

"Naša politika je politika zajedništva, budućnosti, politika novih auto-puteva, a ne ratovanja i sukoba. Suviše smo krvi prolivali da bismo smeli da i pomislimo da to ponavljamo", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: