IT zove: Popunite test u roku

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave počelo je onlajn selekciju kandidata za učešće na programu prekvalifikacija u IT sektoru.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 19.03.2017.

11:59

IT zove: Popunite test u roku
Foto: Thinkstock

"Ministarski IT savet i Vlada Srbije svesni su da u IT sektoru nedostaju kadrovi. Ovaj program osmišljen je kako bi se kroz dodatnu edukaciju kreirali kadrovi čiji će profili odgovarati potrebama kompanija", izjavila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić.

"Istovremeno, to znači da će kandidati koji završe ovu obuku povećati svoje šanse za brzo pronalaženje posla u IT-ju", dodala je ona.

Svi prijavljeni kandidati koji ispunjavaju uslove konkursa, njih ukupno 8.264, učestvovaće u onlajn testiranju, koje je počelo u subotu, a rok za popunjavanje testa je utorak, 21. mart do 23.00 časa, saopštilo je resorno ministarstvo.

"Program prekvalifikacija kreiran je na osnovu rezultata istraživanja potreba za junior programerima u IT sektoru koje smo uradili sa Infostudom, u januaru ove godine", rekla je ministarka.

Ona je istakla da je program jedan od koraka za unapređenje rada IT sektora koji može biti okosnica ekonomskog razvoja Srbije i značajan oslonac privrednog rasta, obzirom da ovaj sektor ima veliki izvozni potencijal.

"Naš cilj je da se ovaj trend rasta nastavi i da se kreira okruženje koje će IT kompanijama omogućiti dobre uslove za dalji rast", izjavila je Brnabić.

Kandidati koji budu najbolje rangirani biće naknadno pozvani na drugi krug selekcije koji podrazumeva dodatna testiranja u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, koja će se sprovoditi preko ekspertnog sistema za profesionalnu selekciju „Total ašešment“.

Nakon drugog kruga selekcije biće izabrano 100 polaznika.

Svi kandidati koji su u prijavi ostavili ispravan broj mobilnog telefona će putem SMS poruke dobiti web adresu i pristupnu šifru za onlajn testiranje.

Skreće se pažnja svim kandidatima da za uspeh na onlajn testiranju nije potrebno prethodno znanje iz IT-a, a primeri pitanja koja će se naći na onlajn testu mogu se pogledati u rubrici Vesti na veb stranici projekta (www.itobuke.rs) <http://www.itobuke.rs)>.

Pozivaju se prijavljeni kandidate koji do sada nisu dobili SMS poruku, da provere kontakt podatke koje su dali prilikom prijavljivanja. U slučaju da su ostavili neisprave kontakt podatke, naknadno ih mogu korigovati i dobiti pristupnu šifru za testiranje, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: