Novosti: EPS će otpustiti 3.600 ljudi

U naredne tri godine, u okviru programa optimizacije broja zaposlednih, iz EPS-a će otići još oko 3.600 zaposlenih, pišu "Večernje novosti".

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 15.03.2017.

08:39

Novosti: EPS će otpustiti 3.600 ljudi
Foto: Thinkstock

Taj program je napravljen u dogovoru sa Međunarodnim monetarnim fondom i Svetskom bankom, navodi list, pozivajući se na neimenovane izvore u tom preduzeću.

"U toku je izrada nove sistematizacije radnih mesta u EPS-u u okviru programa reformi za efikasnije i profitabilnije poslovanje", kažu u tom preduzeću.

Kako se navodi, racionalizacija broja zaposlenih započeta je od starijeg kadra, onih koji idu u prevremenu penziju, jer je cilj da se unapredi efikasnost i podmladi EPS u kojem je sada prosek godina zaposlenih oko 50.

Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnika, koji će tačno definisati koja radna mesta nisu više potrebna, biće gotova do kraja meseca.

U "prvom krugu" je, programom stimulativnih otpremnina, krajem prošle godine otišlo 1.517 ljudi, koji su dobili od 5.000 do 20.000 evra.

Radna mesta zaposlenih koji su otišli iz EPS popunjena su premeštanjem radnika sa drugih pozicija unutar kompanije radi neometanog procesa proizvodnje, navode u kompaniji.

Predsednik Nadzornog odbora EPS Branko Kovačević za "Novosti' kaže da će se problem manjka ljudi u proizvodnji rešiti do kraja godine - zahtevom EPS za novo zapošljavanje.

"Samo nam u Kolubari treba 1.000 ljudi. Pisaćemo zahtev ministarstvima finansija i privrede da nam odobre zapošljavanje. To mora da se reši do kraja 2017. godine", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: