Invazija na Ikeu - za 250 mesta prijavilo se...

Ikea je u Srbiji završila je proces zapošljavanja za svoju prvu robnu kuću, u kojoj će raditi 250 radnika, saopšteno je iz kompanije.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.03.2017.

14:33

Invazija na Ikeu - za 250 mesta prijavilo se...
Foto: Gettyimages

Za te poslove na konkurs je stiglo nešto manje od 18.000 prijava, od čega najviše iz Beograda - oko 13.000, piše u saopštenju.

“Najveće interesovanje kandidati su pokazali za radna mesta u odeljenju prodaje za koja smo primili skoro 7.000 prijava. Više od 2.000 kandidata prijavilo se i za odeljenja: kontakt centar u robnoj kući, zamena i povraćaj robe, prijem i dopuna robe”, navodi se.

Ikea navodi da je u okviru priprema za otvaranje robne kuće u Bubanj potoku, ukupno od septembra prošle godine objavljeno 300 radnih mesta, za koje jes tiglo skoro 25.000 prijava.

“U narednim mesecima posvetićemo se odabiru kandidata koji pre svega sa nama dele iste vrednosti, kako bi kompletan tim robne kuće Ikea bio spreman da ovog leta dočeka prve kupce u Bubanj Potoku“, istakla je Jelena Roskić, menadžerka za ljudske resurse u robnoj kući Ikea u Beogradu.

Ikea je, kako se navodi, inkluzivna kompanija, posvećena promociji i poštovanju razlika i poslodavac koji pruža iste šanse svima, bez obzira na nacionalnu i rodnu pripadnost, seksualno opredeljenje i stepen fizičke spremnosti. “U skladu sa našim globalnim ciljevima u vezi sa promocijom jednakosti, 50 procenata zaposlenih u robnoj kući u Beogradu biće žene, koje će zauzimati i polovinu svih menadžerskih pozicija”.

Robna kuća Ikea u Beogradu se otvara na leto 2017. godine, u Bubanj Potoku. Tim od 300 ljudi će se brinuti za oko 3 miliona posetilaca koje očekuju u prvoj godini poslovanja i za oko 9.500 proizvoda koje će ponuditi kupcima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: