Vučić: Žao mi je, ali možda damo auto-put Kinezima

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da razmišlja o tome da Kinezima da u koncesiju deonicu autoputa do Crne Gore Požega-Boljare, mada mu je žao da to uradi.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 11.03.2017.

13:37

Vučić: Žao mi je, ali možda damo auto-put Kinezima
(Foto: Thinkstock.com, ilustracija)

"Žao mi je jer smo sami finansirali izgradnju ostalog dela ovog važnog putnog pravca".

Već smo potpisali sve oko autoputa od Beograda do Čačka. O onda ostaje još 31 kilometar, u vrednosti od 380 miliona evra, za Čačak-Požega. Potom ide strašno skupa deonica Požega - Boljare, preostalih 107 kilometara, koji koštaju više od milijardu i po evra”, objasnio je on novinarima.

“Razmišljamo o koncesionoj varijanti, ali mi je žao da dam koncesiju, ako smo već sve ostalo sami izgradili”, rekao je Vučić i objasnio da bi, bez koncesije, mi sami naplaćivali korišćenje autoputa I zarađivali.

Inače, izgradnjom auto-puta "podigli" bi se Požega, Sjenica, čitav moravički, ali I deo zlatiborskog I raškog okruga, smatra premijer.

On je ukazao da će autoput ići preko Zlatibora I Požege, kako bi se spajali sa Sarajevom.

“Danas već pričaju o tome, jer znaju da završamo puteve, a ranije nisu ni smeli da o tome sanjaju”, kazao je premijer povodom planova da se ovaj putni pravac spoji sa Sarajevom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: