I pumpe na tapetu - trećini katanac

Poreska uprava je od početka godine kontrolisala poslovanje 42 benzinske stanice u Srbiji a nepravilnosti u radu utvrđene su u 16 objekata.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 10.03.2017.

15:20

I pumpe na tapetu - trećini katanac
Foto: Thinkstock

Njima je izrečena mera privremenog zatvaranja, a protiv odgovornih osoba podneta prekršajna prijava.

Kako se navodi, benzinski objekti su kontrolisani na području Niša, Šapca, Beograda, Indije, Kragujevca, Leskovca, Sremske Mitrovice, Čačka, Pirota, Bečeja, Gornjeg Milanovca.

Poreska uprava podseća da su tokom 2016. inspektori te uprave u koordinaciji sa tržišnom i metrološkom inspekcijom proverili poslovanje 245 benzinskih stanica, a da su nepravilnosti utvrđene u 108 objekata, odnosno u 44,08 odsto tih objekata kojima je izrečena mera privremenog zatvaranja i pokrenut je postupak utvrđivanja prekršajne odgovornosti.

Navode i da će u narednom periodu nastaviti kontrolu poslovanja svih poreskih obveznika, jer će samo podizanjem svesti da je poštovanje poreskih propisa zakonska obaveza za sve biti smanjena potreba za kontrolama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: