BG: Isplivali problemi, odlaže se nova autobuska

Izgradnja nove autobuske stanice na Novom Beogradu se pomera, što odlaže i raseljavanje postojeće BAS i "Lastine" stanice.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Utorak, 07.03.2017.

11:46

BG: Isplivali problemi, odlaže se nova autobuska
Foto: Beobuild

Odabrani izvođač je u petak trebalo da završi projektnu dokumentaciju za zgradu autobuske stanice, međutim, od Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju Beograda tražili su produženje rokova.

Novi datum za izradu tehničke dokumentacije pomeren je za maj, dok će celokupan posao biti završen umesto u julu, pet meseci kasnije - u novembru, pišu Večernje novosti.

U Odluci koju je pre pet dana donela Direkcija za gradsko građevinsko zemljište navodi se da je zahtev izvođača za produženje rokova opravdan.

Grupa domaćih preduzeća - Saobraćajni institut CIP, "Meta Balkan", "Geomehanika" i "Krip inženjering", predvođeni firmom "Bajvesen" iz Lazarevca, uslove za izradu tehničke dokumentacije dobila je sa zakašnjenjem. Takođe, naručilac posla nije na vreme izdao neophodan nalog, uputstva i odobrenja.

Osim toga, prilikom izrade Idejnog rešenja za pribavljanje lokacijskih uslova, projektant je naišao na niz problema, kao što su visinska kota objekta autobuske stanice, koja mora biti spuštena. I pozicija postojećeg vodovodnog i kišnog kolektora koja onemogućava povezivanje zgrade kako je predviđeno konkursnim rešenjem, jeste jedan od problema koji je usporio projektante.

Predviđeno je bilo da oni za sedam meseci otkako su uvedeni u posao urade projektno-tehničku dokumentaciju za izgradnju objekta autobuske stanice sa podzemnom garažom, peronskog prostora i staničnog trga sa pripadajućom infrastrukturom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: