Vučić: Ovo mnogo znači, važan dan za Srbiju FOTO

U Bariču su počeli radovi na izgradnji auto-puta na Koridoru 11, na deonici od Surčina do Obrenovca, zajedno s novim mostom preko Save.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 01.03.2017.

13:41

Vučić: Ovo mnogo znači, važan dan za Srbiju FOTO
Foto: Tanjug

Premijer Aleksandar Vučić prisustvovao je početku i poručio da je zahvalan priajteljima iz Kine, s kojima je, posle dugih i ne lakih pregovora, potpisan ugovor za tu deonicu auto-puta.

Navodeći da je reč o 208 miliona evra, Vučić je rekao da je Srbija mogla da potpiše ugovor tek kada je finansijskom disciplinom i odgovornošću zaustavljen rast javnog duga.

Vučić je naveo da će ove godine biti završen put od Obrenovca do Čačka.
Foto: Tanjug
To, kaže, mnogo znači za Obrenovac, Stubline, Ub, Slovac, Lajkovac, ali i za Mionicu, Nepričavu, Valjevo, Milanovac i Čačak.

Deonica Surčin - Obrenovac je ukupno duga 17,6 kilometara, a novi most na Savi biće dužine 1.766 metara.
Foto: Tanjug
Glavni izvođač radova je kineska kompanija CCCC, a domaće fime će učestvovati najmanje 49 odsto u vrednosti projekta.

Rok za završetak radova je 32 meseca, a vredni su 208 miliona evra i finansiraju se iz zajma Eksim banke Kine.

Gradnja je svečano započela u blizini fabrike "PrvaiIskra", a osim premijera, prisustvuju i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ambasador Kine u Srbiji Li Mančang i generalni direktor kineske kompanije "China Communications Construction Company Ltd", koja je glavni izvođač radova, Lu Šan.
Foto: Tanjug
Predviđena je izgradnja auto-puta (E-763) u punom profilu sa četiri vozne i dve zaustavne trake.

Pored izgradnje trase puta sa kompletnom infrastrukturom - elektroinstalacije, trafostanica, telekomunikaciona i saobraćajna oprema, projekat uključuje i izgradnju mosta preko Save i ušća Kolubare dužine 1. 766 metara, nadvožnjaka preko železničke pruge Ostružnica-Batajnica, kao i dve petlje - Surčin i Obrenovac.

Auto-put Surčin-Obrenovac će omogućiti spajanje Koridora 11 sa Koridorom 10, preko obilaznice oko Beograda na petlji Surčin.

Zajedno sa deonicama u izgradnji, koje takođe grade Kinezi zajedno sa domaćim preduzećima, Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig ukupne dužine 50,2 kilometra i već završenim deonicama Ub-Lajkovac 12,5 km i Ljig-Preljina 40,3 km, biće povezan pun profil auto-puta dužine 120 km od Beograda do Preljine.

Kako je ranije najavljeno, krajem ove godine biće završen auto-put od Obrenovca do Preljine, što je ukupno 103 kilometra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: