"Popisano prvi put u istoriji, sada rasprodajemo"

Srpske železnice su potpisale svu imovinu i utvrđeno je višak imovine vredan oko 16 milijardi dinara.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.02.2017.

16:41

Foto: Tanjug

Kako je planirano, taj višak će biti prodat, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Železnice su popisale svu imovinu još pre tri mešeca. Prvi put u istoriji otkada postoji železnica je popisana imovina i raščlanjena je na četiri železnička preduzeća”, rekla je Mihajlović novinarima nakon sastanka sa delegacijom MMF-a.

Ona ističe da je utvrđeno da ima 16 milijardi dinara vredne imovine po knjigovodstvenoj vrednosti i da će vlada doneti odluku da se to proda.

Videćemo koja će vrednost biti na tržištu, to su neke stare stvari… Ostala preduzeća redovno već rade svoje popise, najveći problem je bio u železnici, ali to je sada završeno”, rekla je Mihajlović.

Ona kaže da sada železnička preduzeća - Srbija voz, Srbija kargo, Infrastrukutra železnice Srbije i Železnice Srbije a.d. redovno izmiruju svoje račune.

“Na primer, istorijski dug železnice prema EPS-u je rešen pre oko mesec dana”, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da su, na primer, Putevi Srbije i Koridori Srbije davno završili popis imovinei i da su u tom smislu bila uređenija od železničkih preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: