"Rešeni istorijski dugovi, sređujemo 220 km"

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović istakla je da MMF nije imao nijednu zamerku u sprovođenju dogovorenih reformi u tom resoru,

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 28.02.2017.

15:59

Foto: Tanjug

Posle sastanka sa delegacijom MMF-a i šefom Misije MMF-a za Srbiju Džejmsom Rufom, Mihajlović kaže da oni nisu imali zamerke, a pre svega u železnici, putevima i katastru.

Mihajlović je rekla da su sastanku prisustvovali i predstavnici Svetske banke i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i da su direktori tih međunarodnih finansijskih istitucija zadovoljno onim što je urađeno u prethodnom periodu.

Razgovrali smo o reformi železnica, investicijama u železnice, o putevima, kao i novom načinu održavanju puteva. Pošto od od ove godine raspisujemo javne pozive za održavanje 3.000 kilometara puteva”, rekla je Mihajlović novinarima.

Ona je, kada je reč o putevima, rekla da će vrlo brzo biti potpisani ugovori za rehabilitaciju 220 km puteva ove godine.

Mihajlović je kazala da je prošle godine iz srpskih železnica otišlo ukupno oko 3.200 ljudi i da su rešeni 'istorijski dugovi' železnice iz prethodnog perioda.

Ona je dodala da je bilo reči i o reformi katastra i da će biti donet novi Zakon o katastru i da će biti na javnoj raspravi od prve nedelje aprila.

Cilj je, kako kaže, da se upis imovine u katastar smanji sa 45 dana na jedan do tri dana.

Sve ono što smo se dogovarali u prethodnih godinu dana ovo ministarstvo je u toj dinamici i uradilo”, naglasila je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: