Stanovnici NBG besni: Sve su nam zauzeli

Stanari Ulice dr Ivana Ribara u Novom Beogradu već godinama ne mogu da izađu na kraj sa ugostiteljima.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Utorak, 28.02.2017.

15:45

Stanovnici NBG besni: Sve su nam zauzeli
Foto: Thinkstock

Naime, prema tvrdnjama žitelja ove ulice, vlasnici pojedinih lokala ne samo da su uzurpirali javnu površinu, nego i prave buku, pišu Večernje novosti.

Kada su se pre dvadesetak godina prvi stanari doselili u zgradu koja se nalazi u Dr Ivana Ribara 120, ispred višespratnice se nalazio parkić. Pre nekoliko godina je, međutim, na ovom mestu počelo da niče nekoliko malih lokala.

“Sagrađeno je nekoliko baraka tačno ispred zgrade, do trotoara”, rekao je za "Novosti" jedan od stanara.

“Ne znam da li imaju građevinsku dozvolu za to, ali inspekcija ih nikada nije kontrolisala, uprkos našim prijavama. Sa tim da smo izgubili zelenu površinu već smo se pomirili, ali nam, trenutno, najveći problem predstavlja glasna muzika koja se svake noći čuje. Veoma je bučna i auto-perionica koja se nalazi u istom nizu”, priča on.

Stanovnicima ovog dela Novog Beograda čudno je što inspekcija ne nadzire nivo buke iz ovih lokala, utoliko više jer, kako kažu, znaju da je od pre nekoliko meseci zabranjeno puštanje glasne muzike, ne samo u stambenim objektima, već i u prostoru od nekoliko stotina metara okolo.

Slične probleme imaju i njihove komšije preko puta ulice. Naime, bašta kafe-restorana nalazi se na površini između nekoliko zgrada.

“Oni su praktično zauzeli ceo prostor ispred jedne od zgrada koji se prostire na nekoliko kvadratnih metara”, objasnili su lokalci.

“Vlasnici jesu uredili tu površinu, postavili klupe, zasadili drveće i stazu, ali bi većini ljudi više odgovaralo da ispred zgrade imamo slobodan park sa mobilijarom, a ne ugostiteljski objekat. Nije nam jasno zbog čega opština i grad nisu mogli da urede zelenu površinu koja bi služila svima, već je to uradio vlasnik kafića koji, tako, zarađuje na javnom prostoru”, dodaju oni.

Osim što su izgubili šansu da dobiju igralište ispred objekta u kome žive, stanari zgrade tvrde da je zvuk ventilacije iz restorana nepodnošljiv i da moraju da trpe mirise kuhinje, koji ulaze i u njihove stanove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: