Vučić posle MMF: Prvo veći rast pa veće plate

Premijer Srbije Aleksndar Vučić izjavio je da MMF apsolutno nema primedbi na javne finansije, ali da u segment javnih preduzeća ima još problema.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.02.2017.

12:37

Vučić posle MMF: Prvo veći rast pa veće plate
Foto: Tanjug

Vučić je za RTS posle sastanka sa šefom delegacije MMF-a koja boravi u Srbiji Džejmsom Rufom, kazao da postoje primedbe na MSK, RTB Bor, Azotaru i Petrohemiju.

“Nema velikih problema ali ima mnogo stvari koje moramo da unapređujemo. Prihvatio sam neke njihove sugestije koje nisu bile lake”, naveo je Vučić.

Na pitanje da i je bilo reči o povećanju plata i penzija, Vučić je kazao da o tome nije sada govoreno, ali i poručio građanima da ne brinu jer čim budemo imali veći rast moći ćemo i značajnije da povećamo primanja.

“Novčanik države je u sigurnim rukama, važno je za ljude da obezbedimo rast veći od četiri odsto, onda ćemo moći značajnije da povećamo. Ja nisam zadovoljan ni sa plus tri, želimo rast veći od 4 odsto, želimo da budemo šampioni, a ne treći ili četvrti”, naveo je Vučić.

Ono što je istakao kao jedan od suštinskih zadataka jeste podizanje privatnog sektora u kojem radi 1,4 miliona ljudi, a taj sektor, koji je, kako je naveo, još relativno mali, izdržava 1,75 miliona penzionera, 850 hiljada zaposlenih u javnom sektoru.

Vučić je kazao i da će budžet u februaru biti u suficitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: