Ako želite da pokažete svoje proizvode, RAS pomaže

Sve domaće kompanije koje žele da predstave svoje proizvode u inostranstvu i ove godine moći će da dobiju podršku Razvojne agencije Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 25.02.2017.

16:26

Ako želite da pokažete svoje proizvode, RAS pomaže
(Foto: Thinkstock.com)

Agencija je prošle godine za to izdvojila oko 80 miliona dinara, a za ovu je spremila još 80 miliona.

U toku prošle godine, RAS je u saradnji sa PKS organizovao nastup srpskih privrednika na pet međunarodnih sajmova: dva u Rusiji, u Nemačkoj, Holandiji i u Francuskoj. Izlagale su ukupno 62 domaće firme, a procenjeno je da će biti ostvareno oko 40 miliona izvoza za domaće izlagače. Jedna od kompanija je i ''Master frigo'' koja se bavi preradom voća i proizvodnjom mlečnih proizvoda i koja je uspela da se izbori za inostrano tržište.

“Učestvovali smo uglavnom na svim međunarodnim sajmovima koje organizuje Razvojna agencije Srbije i tu smo prve kontakte napravili i upoznali kako partnere naše, tako i proizvođače opreme i tu smo stekli neka iskustva na koji način bi mi trebali da se pozicioniramo na tim tržištima i mislim da smo to dobro uradili”, kaže Radoje Cvetić, direktor i vlasnik kompanije Master Frigo

Domaće kompanije i u 2017. mogu da konkurišu za Program promocije i obezbede sebi sufinansiranje individualnih nastupa na željenim sajmovima sa 50%, odnosno u maksimalnom iznosu do milion dinara.

“ Razvojna agencija Srbije pomaže nastupe domaćih privrednika na sajmovima na dva načina. Kroz organizaciju, odnosno zakup sajamskog prostora u saradnji sa Privrednom komorom, zajednički nastup srpskih kompanija, odnosno na zajedničkom štandu, a drugi način je kroz praktično sufinansiranje samostalnog nastupa kompanija na željenim sajmovima, kroz program podrške Razvojne agencije Srbije”, kaže Predrag Deretić, savetnik u Razvojnoj agenciji Srbije

Dakle, sve kompanije koje žele da izlažu svoje proizvode i da promovišu svoj brend, od Razvojne agencije Srbije mogu da očekuju pomoć i podršku prilikom izlaganja, a sve potrebne informacije mogu se pronaći na sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: