Zajedničkim proizvodom do više turista u regionu

Zajednički turistički proizvodi zemalja regiona su najbolji način za povećanje broja stranih turista i prepoznatljivosti regiona.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 25.02.2017.

15:58

Zajedničkim proizvodom do više turista u regionu
(Foto: Thinkstock.com)

To je ukazano na Forumu o unapređenju regionalne saradnje u oblati turizma na Beogradskom sajmu.

Kako se navodi u saopštenju Privredne komore Srbije, koja je forum organizovala zajedno sa Privrednom komorom Crne Gore, pomoćnica ministra za turizam Renata Pindžo ocenila je veoma značajnim projekat formiranja jedinstvene turističke ponude Srbije i Crne Gore sa konkretnim aranžmanima.

Taj proizvod obuhvata različite programe utemeljene na specifičnoj prirodnoj i kulturnoj baštini dve zemlje - od morskog, planinskog i banjskog turizma, preko avanturističkih doživljaja, do gastronomije i uživanja u tradicionalnim jelima. Sekretarka Udruženja za turizam Privredne komore Srbije Milica Čubrilo najavila je kreiranje zajedničke ponude i sa ostalim privrednim komorama u regionu, ističući da je projekat sa Crnom Gorom samo prvi u nizu.

„Veoma je značajno što su kolege iz regiona, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije, izrazile spremnost da se uključe u ovaj projekat koji smo počeli sa Crnom Gorom“, rekla je Čubrilo i dodala da će projekat biti predstavljen i na Biznis forumu na Kopaoniku, naredne nedelje.

Direktorka Centra za regionalnu saradnju i inicijative PKS Danica Milovanović ukazala je na značaj takvih projekata za regionalnu saradnju i istakla da su na tom poslu angažovane komore članice Komorskog investicionog foruma. Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Srbije Marija Labović najavila je promociju turističke ponude Srbije i Crne Gore na međunarodnim sajmovima, najpre, na najvećem evropskom sajmu turizma, u Berlinu.

Zajednički turistički proizvod biće promovisan i kroz različite aktivnosti turističkih organizacija Srbije i Crne Gore, predstavništva privrednih komora i centara za dijasporu, na trećim tržištima - Kine, Japana, Belgije, Holandije, Nemačke...

Na forumu, koji je održan u okviru Sajma turizma, učestvovali su predstavnici turističkih organizacija regiona i privrednih komora Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Jedinstvenu turističku ponudu, kreirale su Privredna komora Srbije i Privredna komora Crne Gore, a obuhvata sedam različitih programa koji će biti predstavljeni trećim tržištima.

Projekat je objedinio 35 privrednih subjekata u Srbiji i oko 15 turističkih atrakcija, kao što su nacionalni parkovi, rezervati, manastiri. Inicijativa je potekla od ambasade Crne Gore u Srbiji, a projekat se realizuje u saradnji sa nacionalnim turističkim organizacijama dve zemlje i resornim ministarstvima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

18 h

Podeli: