Voćka koja u Srbiji košta 2.599 RSD!

Letnje voće pojavilo se u beogradskim rafovima, i to po "zimskim cenama". Kilogram nektarina ili bresaka košta čak 900 dinara.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Petak, 24.02.2017.

19:47

Voćka koja u Srbiji košta 2.599 RSD!
(Foto: Thinkstock.com)

Sudeći po smežuranom izgledu, kupci ih zaobilaze u širokom luku.

Za 900 dinara u piljarnicama može da se pazari do 15 kilograma jabuka, 10 kilograma pomorandži, devet kilograma banana ili samo šest komada nektarina.

"Šta je ovo? Ma ko će da ih kupi usred zime kada su ovoliko skupe?! Prvo mi se učinilo da su 89 dinara, pa i da proberem neku svežu među ovim smežuranim. Nemamo mi novca za ovako skupo voće. Ko zna i odakle dolazi i koliko je staro", iznenađeno će penzionerka Marija Despotović, dok ispod naočara nekoliko puta sa nevericom zagleda cenu.

Ni trgovci nemaju vajde od "letnjeg" osveženja ovih dana. Kažu, prodaje gotovo i da nema, a mušterije negativno komentarišu ovakvu ponudu.

"Samo nas izgrde stariji sugrađani, a voće trune jer ga niko neće", kratko komentariše jedna prodavačica.

Uprkos bogatoj ponudi voća iz tropskih krajeva, na beogradskim pijacama nema ni bresaka ni nektarina. Kažu, nema ih ni u nabavci, niti ko pita za njih. Ne pre kalendarskog proleća, pišu Večernje novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: