Bankari vs. privreda, ko je u pravu

Finansijski sektor u Srbiji predviđa da će inflacija u januaru 2018. biti na nivou od 2,4 procenta, dok privrednici očekuju da ona bude dva odsto.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 24.02.2017.

18:32

Bankari vs. privreda, ko je u pravu
(Foto: Thinkstock.com)

Srednjoročna inflaciona očekivanja, za januar 2019, takođe su niska, stabilna i u granicama cilja, i iznose 2,8 odsto kod finansijskog sektora i 2,0 odsto kod privrede, pokazuju rezultati januarske ankete Narodne banke Srbije.

Postignuta usidrenost inflacionih očekivanja doprinosi povećanju efikasnosti monetarne politike u održavanju niske, stabilne i predvidive inflacije u srednjem roku, navodi centralna banka.

Narodna banka Srbije od juna 2015. redovno mesečno izveštava o inflacionim očekivanjima finansijskog sektora, privrede, sindikata i stanovništva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: