"Leoni": Nismo došli zbog subvencija

Kompanija Leoni u Srbiji ima pozudanog partnera, poručili su predstavnici te kompanije Klemens Saks i Ralf Maus.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 24.02.2017.

18:06

Foto: Tanjug

Kako su rekli, dobra saradnja sa lokalnim i republičkim vlastima u prethodnom periodu i dobro iskustvo dve fabrike koje već ovde posluju, dovele su do odluke o izgradnji trećeg pogona,

Oni su obećali da će ta kompanija ostati u Srbiji, koja je pravo mesto za poslovanje, i istakli da je Leoni jedan od najvećih poslodavaca u našoj zemlji, koja želi da bude i najbolji.

Direktor Leoni Srbija Klemens Saks rekao je da ta kompanija ima dobru saradnju sa republičkim i lokalnim vlastima, koji pomažu realizaciju investicionih projekata.

"Nisu subvencije jedini razlog za odluku o izgradnji treće fabrike, glavni razlog je dobro iskustvo u prethodnom periodu, sa prethodne dve fabrike Leoni u Srbiji", podvukao je Saks.

On je dodao da ta kompanija posluje u Srbiji, u kojoj ima pouzdanog partnera, od 2009. godine, kada je otvorena prva fabrika u Prokuplju, dok je u međuvremenu otvorena još jedna 2014. godine.

Saks je podvukao da je dogovor sa niškim vlastima brzo postignut i da nije mnogo vremena prošlo od potpisivanja ugovora do polaganja kamena temeljca.

"Pre nekoliko meseci ovde su bile njive, a danas imamo kamen temeljac za fabriku. Želimo da pokažemo da je naša priča uspešna, da svi idemo u istom smeru, ka istom cilju, a tom slučaju svaki izazov je moguće prevazići, a problem rešiti", rekao je Saks.

Kako je rekao, dve fabrike Leoni se u Srbiji prostiru na 30.000 kvadratnih metara, u kojima radi 5.631 radnik, dok će u Nišu posao naći još 2.200 ljudi.

"To znači da ćemo imati ukupno više od 7.500 zaposlenih. Leoni predtsvalja jednog od najvećih poslodavaca u Srbiji. Ne želimo da budemo najveći, želimo da budemo najbolji", poručio je Saks.

On je precizirao da je fabrika proizvoditi kablove za BMV, vrhunski brend u automobilskoj industriji. To, kako je rekao, znači da će i proizvodi niške fabrike biti kvalitetni, kako bi zadovoljili renomiranog kupca.

Izvršni direkotr kompanije Leoni Ralf Maus obećao je da će ta kompanija ostati u Srbiji, dodajući da je ova godina važna za Leoni jer obeležava 100 godina postojanja. Kompanija je, kako je rekao, postala od male nemačke fabrike, koja danas ima obrt veći od tri milijarde dolara, polsujući u više zemalja.

"Duboko verujemo da je Srbija pravo mesto za poslovanje kompanija", podvukao je Maus.

On je dodao Vlada Srbije misli unapred, kakao da privuče investitore i pbezbedi budućnost za građane, koje je nemački investitor prepoznao.

Takođe, srpski narod je prijateljski raspoložen, vredan, posvećen poslu, što je bio još jedan razlog za dolazak te kompanije.

"Verujem da ćemo nastaviti da radimo ovde, gde nas žele. Ovo nije kraj priče za Leoni, čućete još za nas", poručio je Maus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: