Ditman: I opet bismo se odlučili za Srbiju

Fabrika 'Leoni' velika je i održiva investicija i znak prepoznavanja značaja Srbije kao investicione destinacije, poručio je ambasador Nemačke Aksel Ditman.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 24.02.2017.

16:50

Ditman: I opet bismo se odlučili za Srbiju
Foto: Tanjug

On je na ceremoniji polaganja kamena temeljca za tu fabriku rekao da su ukupne nemačke investicije u Srbiji do sada veće od dve milijarde evra, kao i da više hiljada građana Srbije radi u nemačkim kompanijama.

Sve su to održive investicije, podvukao je Ditman, uz napomenu da je više od 90 odsto tih investitora zadovoljno poslovanjem u Srbiji.

''I opet bi se odlučili za Srbiju. Ovde rastu i šire svoje poslove i očekujem da će još njih doći pogotovo na jugu Srbije'', rekao je Ditman.

Nemački ambasador je istakao da su prednosti Srbije konkurentna geografska lokacija, kao i kvalitetni i obučeni radnici.

''Vidim potencijal da i druge kompanije dođu u Srbiju i da ona postane još atraktivnija za nove investicije'', rekao je Ditman.

Prema njegovim rečima, ekonomske reforme faktor su koji potvrđuje stabilnost i rešenost Srbije da bude primamljiva za strane investicije.

Ditman je naznačio da Vlada Srbije čini brojne napore da obrazovni sistem uskladi sa potrebama tržišta te da su svi procesi reformi povezani sa željom Srbije da postane članica EU.

On je rekao da je od potpisivanja ugovora do postavljenja kamena temeljca prošlo manje od pet meseci što je pokazatelj da je ''Leoni'' posvećen projektu u Nišu.

Ditman je rekao i da je veoma srećan što je ponovo u Nišu i da se nada da će uskoro ponovo doći na otvaranje fabrike šaljivo primetivši da bi možda mogao da razmisli da preseli kancelariju u Niš sobzirom na to da često ima razloga da dolazi u taj grad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: