"Značajno veće plate, prvi put u javnoj upravi"

U Srbiji će ove godine biti znatnije povećavane plate u javnom sektoru, a prvi put bi mogle da budu povećane i plate zaposlenih u javnoj upravi, kaže Vučić

Srbija

Izvor: B92

Petak, 24.02.2017.

14:09

Foto: Tanjug

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara kada će biti vraćene plate u javnom sektoru na raniji nivo odnosno pre smanjivanja, rekao da su plate u mnogim sektorima već vraćene, kao i da su u nekima i veće nego što su bile.

Kako je naveo, učiteljima i nastavnicima su za oko 0,5 odsto veće, pošto su uvećane za 10,5 odsto, ali im je prethodno bilo smanjeno 10 odsto.

On je dodao da su, takođe, povećane i zdravstvenim radnicima, vojsci i policiji.

"Ove godine ćemo, mislim, prvi put i javnoj upravi da povećamo plate. Ove godine ćemo značajnije da povećamo plate svima i zdravstevnim radnici, učiteljima i nastavnicima i profesorima i radnicima u javnoj upravi i drugima", naveo je Vučić.

Kada imate rast, to nije vraćanje jer, ističe Vučić, ne može da se daje ono što nemamo.

On je rekao da su dobri rezultati bili u januaru i februaru, pošto je bilo predviđeno da krajem februara u budžetu imamo deficit od 17 ili 18 milijardi dinara, a trenutno uopšte nema deficita.

Vučić je dodao da će biti ostvaren i značajan suficit ukoliko bude jednokratnih prihoda.

Premijer ističe da ćemo ove godine svakako imati privredni rast veći od tri odsto, kao i da očekuje da rast bude 3,5 odsto.

On je naglasio da će građani to osetiti, ali na zdravim 'ekonomskim nogama', a ne tako što će se ugroziti budućnost naše dece.

"Onda imate rezerve i za projektne zajmove i povećanje plata i penzija. Ljudi će to osećati svake godine", naglasio je premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: