Čitavo tržište a srpske firme ne znaju da postoji

PKS 1. marta organizuje seminar koji će pomoći firmama iz Srbije da se bolje upoznaju sa mogućnostima saradnje i prednostima učešća u sistemu javnih nabavki UN.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 24.02.2017.

08:57

Čitavo tržište a srpske firme ne znaju da postoji
Foto: Thinkstock

Mali broj kompanija iz Srbije učestvuje u sistemu javnih nabavki UN, iako su mogućnosti velike, a uslovi za učestvovanje nisu previše komplikovani, pa je ovaj seminar jedan od načina da se firme edukuju.

Poslovni aranžmani potpisuju se na period do tri godine i veoma su profitabilni, a u fokusu su prehrambena industrija, elektro uređaji, prodaja sanitarne opreme, HTZ oprema, proizvodnja šlemova, zaštitnih prsluka, obuće i odeće, telekomunikaciona oprema, logistika (najam distributivnih centara) i obezbedjenje.

Jedan od najprofitabilnijih poslova u sistemu nabavki UN je zakup vazduhoplova, kao i helikoptera za misije UN, za koje UN godišnje izdvaja više od 550 miliona dolara.

Ujedinjene nacije godišnje nabave iz čitavog sveta robe i usluga u vrednosti od oko 70 milijardi dolara, a na prvom mestu nalaze se Ujedinjeni Arapski Emirati sa prihodom većim od 600 miliona dolara, i Danska i Panama koji realizuju prihode veće od 100 miliona dolara.

Učešće na seminaru je besplatno, a prijave su do 28. Februara.

Seminar se organizuje uz podršku Stalne misije Srbije pri UN u Njujorku i odeljenja javnih nabavki UN (UN Procurment Division), radni jezik je engleski uz obezbeđeno simultano prevođenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: