Turcima mili Lađevci, Erdogan obećao pa još ništa

Turska nije odustala od pomoći Srbiji u pretvaranju vojnog aerodroma "Lađevci" kod Kraljeva u civilni, te izgradnji putne i druge infrastrukture u Sandžaku.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.02.2017.

13:25

Turcima mili Lađevci, Erdogan obećao pa još ništa
Foto: Youtube, screenshot

Ovo se posebno odnosi na putne pravce Novi Pazar - Sjenica i Novi Pazar - Tutin. I dalje smo u kontaktu s Vladom Srbije, istakao je tokom sastanka s gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem novi ambasador Republike Turske u našoj zemlji Tenžu Bilkić.

Projekat transformacije aerodroma "Lađevci", podsetimo, postoji od 2003, i Turska je spremna da u njegovo opremanje uloži deset miliona evra. Kada je reč o kreditiranju izgradnje pomenutih puteva, još nije postignut dogovor ni oko kamatnih stopa, ni oko toga čije će firme biti izvođači radova, pišu Večernje novosti.

Inače, pomoć Turske Srbiji, a posebno Sandžaku, još prilikom posete Novom Pazaru 2010., obećao je tadašnji premijer, a sada predsednik Turske Redžep Taip Erdogan.

Nijedna od ovih investicija, međutim, do sada nije realizovana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: