Prodat najskuplji stan u Srbiji, evo za koliko

Najskuplji stan u Srbiji u prošloj godini prodat je u beogradskoj opštini Stari grad - za 132 kvadratna metra je plaćeno gotovo 700.000 evra.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.02.2017.

18:16

Prodat najskuplji stan u Srbiji, evo za koliko
(Foto: Thinkstock.com)

To znači da je cena jednog kvadratnog metra bila 5.290 evra, saopštio Republički geodetski zavod.

Najskuplje plaćena kuća u Srbiji 2016. godine, međutim, nije kupljena u Beogradu, već u Subotici, po ceni od 1,2 miliona evra.

RGZ je saopštio da je unapredio Registar cena nepokretnosti ,koji je deo sistema Masovne procene vrednosti nepokretnosti, da bi omogućio građanima i privredi brz i jednostavan uvid u prosečne cene nekretnina na teritoriji cele Srbije koje bi im poslužile kao orijentir pri kupvini i investiranju.

Na sajtu Republičkog geodetskog zavoda, kako je najavljeno, dva puta godišnje biće prezentovan izveštaj o promeni prosečnih cena nepokretnosti u Srbiji, tako da će ažurni podaci za 2017. godinu, i građanima i investitorima, biti dostupni već 1. septembra.

Prema podacima RGZ, u Srbiji je prošle godine u prometu bilo 126.000 nekretnina, što je 12 odsto više nego 2015. godine, a prosečna cena kvadratnog metra je bila 880 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: