"Vraćaju se kroz Srbiju, moramo biti spremni" FOTO

Na izlasku iz Srbije biće izgrađeno šest novih traka za putnička vozila i autobuse, najavila je resorna ministarka.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Sreda, 22.02.2017.

15:36

Foto: Tanjug

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović obišla je započete radove na proširenju graničnog prelaza Batrovci i najavila da će na izlasku iz Srbije biti izgrađeno šest novih traka za putnička vozila i autobuse.

"Prošle godine smo imali ukupno 42 miliona automobila koji su prošli Koridorom 10 kroz našu zemlju, to je skoro tri miliona više u odnosu na prethodne dve godine. Polako se saobraćaj vraća i ide preko naše zemlje i za to moramo da budemo spremni", rekla je Mihajlovićeva.
Foto: Tanjug
Za nastavak proširenja graničnog prelaza Batrovci u budžetu u ovoj godini obezbeđeno je 465 miliona dinara, a rok za završetak radova je 16. septembar.
Foto: Tanjug
"Prošle godine je uloženo 200 miliona dinara, kada je između ostalog, urađena nova traka za kamione u dužini od 700 metara i osvetljen prilaz graničnom prelazu. Radovi u ovoj godini predviđaju da se izgradi šest novih traka, biće ih ukupno 18, zajedno sa dodatnim parking mestima", rekla je Mihajlovićeva.
Foto: Tanjug
Ministarka je najavila da će se u narednom periodu uređivati i prelazi Horgoš, Gradina i Preševo, kao i da bi u maju trebalo da počne rehabilitacija prilaza Batrovcima, odnosno dela auto-puta Batrovci - Kuzmin u dužini od 21,5 kilometara.
Foto: Tanjug
"Nadamo se da će rehabilitacija tog puta početi u maju, novac iz kredita je obezbeđen i radovi će koštati oko osam miliona evra", rekla je Mihajlovićeva.
Foto: Tanjug
Pored dodatnih traka za automobile i autobuse na izlazu iz Srbije, radovi na proširenju Batrovaca obuhvataju i proširenje terminala za teretna vozila, sa 20 novih parking-mesta. Teretni terminal biće potpuno odvojen od putničkog, sa posebnim režimom ulaska, kontrole i kretanja teretnjaka, sa mehaničkim i elektronskim nadzorom.
Foto: Tanjug
Batrovci su najfrekventniji granični prelaz u Srbiji, na kojem je u prethodnih 10 godina za oko 70 odsto povećan obim saobraćaja. Ovim graničnim prelazom godišnje prođe više od 2.000.000 vozila, od čega oko 350.000 teretnih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: