Beograđani, testitrajte nove trolejbuse

U kragujevačkoj prevozničko - proizvodnoj firmi "Vulović transport" u toku su pripreme za početak sklapanja trolejbusa marke "MAZ".

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 21.02.2017.

12:36

Beograđani, testitrajte nove trolejbuse
Foto: Thinkstock

Prvi (probni) model biće završen do kraja meseca, a nakon toga će, početkom marta, biti predat beogradskom Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP) koje će ga, u narednih pola godine, testirati na ulicama glavnog grada Srbije.

“Beograd planira da kompletan prevoz u centru grada organizuje sa vozilima na električni pogon, odnosno trolejbusima, tramvajima i elektrobusevima. Očekujemo da će trolejbusi čije sklapanje počinje u našoj firmi da zadovolji ekološke, bezbedonosne i druge standarde, i da ćemo Beogradu u narednom periodu da isporučimo veći broj tih vozila”, kažu za Danas u "Vulović transportu".

Ukoliko zadovolji kriterijume i potrebe GSP, u "Vulović transportu" će, poručuju iz te firme, tokom godine početi montaža trolejbusa najpre za to beogradsko preduzeće, a potom i za regionalna tržišta.

U "Vulović transportu" tvrde, naime, da je potreba za novim trolejbusima u okruženju velika, te da, na primer, Atina, Sofija i Bukurešt, u 2017. planiraju zamenu trolejbuskog voznog parka i da su za to već izdvojili potreban novac.

"Vulović transport" je saradnju sa poznatim beloruskim proizvođačem motornih vozila "MAZ", počeo pre desetak godina, i to kao ovlašćeni zastupnik i prodavac kamiona te kompanije. Potom je u Kragujevcu startovala montaža "MAZ-ovih" gradskih autobusa sa pogonom na gas. Lane je u pogonu "Vulović transporta", u staroj kragujevačkoj industrijskoj zoni, sklopljeno i domaćim prevozničkim firmama isporučeno oko 80 autobusa te vrste. Do sada je ugovorena ovogodišnja isporuka 65 autobusa, a u "Vuloviću" kažu da očekuju nove porudžbine.

U planu je i sklapanje "MAZ-ovih" kipera i kamiona za prevoz smeća, za koje je već zainteresovano nekoliko gradova u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: