Nišlija kune inspektore: Bože, zatvori im kuću

Negodovanje građana zbog poreskih inspektora se uglavnom svede na žalbe, ali jedan Nišlija izabrao je nesvakidašnji način da im se osveti za zatvaranje lokala.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 09.02.2017.

20:15

Nišlija kune inspektore: Bože, zatvori im kuću
Foto: Thinkstock

Na vratima lokala rešenje Poreske inspekcije. Ništa neuobičajeno kada je registrovan prekršaj. Ali odgovor vlasnika jeste nesvakidašnji.

Gospode! Onima koji zatvaraju radnje zatvori kuću da nikad ne progledaju. Amin!

Hadži Nikola Nikolić, vlasnik lokala, radi od '79, kaže, uvek po propisima. Sada je bio revoltiran jer mu je, tvrdi, lokal zatvoren zbog neizdavanja fiskalnog računa za svega nekoliko desetina dinara.

“Ostavio sam sina u radnji, za nepunih deset minuta me zove, kaže, inspekcija je u radnji, dođem, nije prošlo ni deset minuta, on je komšiki, da je ne bi vratio, očitao ličnu kartu, ona je ostavila 20 dinara, kaže, ne znam da kucam na kasi, daće vam tata račun, u međuvremenu ušla je inspektorka, ili je već bila unutra i videla, napravila je par kopija, nije dobila račun za deset dinara iz istog razloga“, priča Hadži Nikola Nikolić, vlasnik lokala

Da li će nakon ovoga imati više posla sa Poreskom, Nikolića ne brine, kaže, ne boji se nikoga, osim Boga.

“Ja sam to prepustio Bogu da reši, a on će da reši to“, kaže on.

“Car Lazar je pred Kosovski boj kleo, ko ne došao. Neka oni provere da li će njih da stigne ili neće“, dodaje Nikola.

Uprkos kletvi, vrata Poreske uprave i danas su otvorena. Ovde nisu želeli pred kamere, kažu, propisi moraju da se poštuju i tu, očigledno, nikakva kletva ne pomaže.

Kletva u tradiciji našeg naroda postoji odvajkada, a Nikola za otvaranje lokala, u ponedeljak, možda primeni još jednu srpsku tradiciju.

"Zdravlje, Bože, možda budu i trubači", kaže Nikola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: