Kao kod Tita: Akcijaši grade gondolu na Zlatiboru

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović kaže da će 11. februara početi radna akcija za izgradnju gondole na Zlatiboru i da očekuje 2.000 do 3.000 ljudi.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 01.02.2017.

11:14

Kao kod Tita: Akcijaši grade gondolu na Zlatiboru
Foto: Thinkstock

Stamatović je za agenciju Beta rekao da će akcija početi u 10.00 sati od prve stanice gondole kod zlatiborske pijace, a da se građani za učešće mogu prijaviti preko sajta Javnog preduzeća Gold gondola ili u opštini Čajetina.

"Koliko god da bude zainteresovanih građana mi ćemo ih rasporediti i nećemo stati dok se projekat ne završi. Nikoga ne rušimo, samo tražimo naše pravo na rad", rekao je Stamatović i najavio da će napisati knjigu o tome kako je "najveća gondola na svetu" napravljena uprkos opstrukcijama pojedinih institucija i aktuelnog režima.

On je precizirao da gondola treba da ima devet kilometara i da će biti najduža te vrste na svetu. Trasa od centra Zlatibora do vrha Tornik košta 13 miliona evra i celu investiciju finansira opština Čajetina.

Stamatović je podsetio da su problemi u vezi sa izgradnjom gondole imovinsko-pravne prirode i da u tome leži i opstrukcija čitavog projekta.

"To zemljište je obećano nekim privatnim investitorima koji su bliski sadašnjem režimu", rekao je Stamatović i ukazao da je opština Čajetina iscrpela sve pravne mogućnosti i da uporno postavlja pitanje ko je pravi vlasnik zemljišta.

Navodeći da u Geodetskoj upravi piše da je vlasnik zemljišta država Srbija, Stamatović je upitao "da li je za aktuelne ministre država Srbija tuđa" i poručio da ako je zemljište obećano nekome to mora i da se kaže.

"Imate (gradskog menadžera) Gorana Vesića i (gradonačelnika) Sinišu Malog - oni su glavni jahači srpske apokalipse vezano za prirodne resurse i zemljište i danas u Beogradu mimo zakona predlažu neke transakcije vezane za građevinsko zemljište", kazao je Stamatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: