Vučić: Auto-put BG-Sarajevo, a 11 mostova...

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem o izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.01.2017.

12:18

Vučić: Auto-put BG-Sarajevo, a 11 mostova...
Foto: Tanjug

Vučić je istakao da je od izuzetne važnosti spajanje Beograda i Srajeva.

Po njegovim rečima, dogovoreno je i formiranje tima koji će da radi na sanaciji 11 mostova između Srbije i BiH.

On je rekao da je sa Zvizdićem razgovarao o političkoj situaciji i srpsko-bošnjačkim odnosima, kao i o međusobnoj podršci na evropskom putu i da su odnosi dve zemlje dobri.

Vučić je kazao da se dobar odnos sa BiH ogleda i u trgovinskoj razmeni koja svake godine beleži uvećanje.

On je napomenuo da je trgovinska razmena bila 2015. godine na rekordnom nivou, a da će ove godine biti još veća, odnosno i preko 1,4 milijarde evra.

On je naveo da su time zadovoljni, ali i da u naredne dve godine razmena BiH i Srbije može biti povećana i na dve milijarde evra.

Premijer Srbije je kazao da je na sastanku bilo reči o razgraničenju, da je dogovoreno 97 odsto i da su ostale četiri tačke koje će razmotriti zajednička komisija. To je razgraničenje kod Priboja, zatim kod pružnog prelaza Šrtrpci, prelaza kod Bajine Bašte i kod hidroelektrane Zvornik.

Vučić je ponovio i da Srbija podržava integritet i suverenitet BiH, kao što poštuje Republiku Srspku kao entitet unutar BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: