Koliki je vaš račun za struju?

Decembarski računi za struju zapanjili su građane širom Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 21.01.2017.

16:29

Koliki je vaš račun za struju?
(Foto: Thinkstock.com)

Da se trošilo više proteklog meseca, trošilo se. Ali u mnogim domaćinstvima na uplatnicama se našla i do tri puta veća suma nego što je uobičajeno u zimskom periodu. Ovo drastično uvećanje izazvalo je bes građana.

B92: Koliko je vama došlo ovaj mesec?

“31 000. A inače recimo oko 14 000 u ovom zimskom periodu, u letnjem 5000. I borim se da sve to bude što manje, da palimo peć i noću, da kuvam noću, sve i mislim ne radi brojilo. Ma šta da vam kažem!”

“Od pet, koliko je normalno, 14 000 je došlo”.

“Potrošnja je samo 50 kilovata više nego prošlog decembra, prema tome... a da bude tri puta veći račun, to nije normalno.”

Dok su potrošači šokirani sumama na svojim nalozima za električnu energiju, u EPS-u tvrde da je ledeni talas razlog veće potrošnje.

Svake godine u decembru zbog hladnog talasa i niskih temperatura potrošnja električne energije u proseku veća je preko 15 odsto, posebno imajući u vidu da se tada obeležava i najveća slava u Srbiji. Podsećamo kupce da grejanje na struju značajno povećava račune za električnu energiju. Tako je recimo dodatnim uključivanjem TA peći tokom dana kada je tarifa skuplja, moguće povećati račun za čak 25%.

I nisu samo Beograđani ogorčeni, građani širom Srbije žalili su se na slične probleme, čak i na račune za grejanje. Predstavnici Udruženog pokreta slobodnih stanara i vlasnika privatnih zgrada iz Niša najavili su da će organizovati proteste i tribine zbog visokih računa za grejanje.

Možete nam pisati u komentarima. Koliki je vaš decembarski račun za struju?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: