Blic: Konkurs za 11 direktora javnih preduzeća

Ministarstvo privrede pokrenulo je postupak izbora 11 direktora javnih preduzeća, a Vlada Srbije će naredne nedelje objaviti konkurse, piše "Blic".

Srbija

Izvor: Blic

Petak, 20.01.2017.

17:45

Blic: Konkurs za 11 direktora javnih preduzeća
(Foto: Thinkstock.com)

Na spisku onih koji će probiti led, između ostalih se, prema saznanjima lista, nalaze JP "Putevi Srbije", "Koridori", "Državna lutrija Srbije", ali i "Emisiona tehnika". Spisak "11 veličanstvenih", koji će prvi biti izabrani po uslovima iz novog Zakona o javnim preduzećima, biće uskoro proširen i na ostale kompanije čiji je osnivač Republika Srbija.

To praktično znači da će se do 4. marta sukcesivno raspisivati konkursi i za izbor rukovodilaca u preostalih 26 kompanija.

Drugim rečima, Vlada je odlučila da za sve fotelje rukovodilaca, a ne samo za one koje su bile privremenog karaktera, raspiše konkurse. Ovakav scenario indirektno je najavio i ministar privrede Goran Knežević, koji je obećao da će se u januaru raspisati konkursi za gotovo sva javna preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: