Mihajlović investitorima: Ne postoje bolji od nas

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima stranih investitora i fondova koji su zainteresovani za ulaganja u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 20.01.2017.

16:58

Mihajlović investitorima: Ne postoje bolji od nas
Foto: Tanjug, arhiva

Mihajlović je na sastanku u Vladi Srbije poručila da nema boljeg mesta za ulaganje u regionu od Srbije, saopštilo je ministarstvo.

Predstavnik grčke kompanije Lambda development koji je kupio prostor nekadašnjeg Beka u centru Beograda zainteresovan je da uloži novac u izgradnju stambenog kompleksa na tom mestu.

Sa druge strane, članovi investicionog fonda VTB kapital interesovali su se za mogućnosti ulaganja u aerodrome i avio-saobraćaj.

Investitore je najviše zanimalo kakva je investiciona i poslovni klima u Srbiji, kao i na kakvu pomoć mogu da računaju kada je reč o birokratskim procedurama.

Mihajlović ih je uverila da u regionu ne postoje bolji uslovi poslovanja koje investitori mogu da dobiju nego što ih nudi Srbija.

Kao jedan od primera, navela je da se građevinske dozvole u Srbiji u proseku dobijaju za manje od sedam dana.

Ona je investitore upoznala i sa tim da je Vlada Srbije poslednjih godina umnogome popravila poslovni ambijent.

Mihajlović je kao najbolji dokaz navela da je Srbija na listi Duing biznis Svetske banke ušla u top 10 zemalja po sprovedenim reformama u prošloj godini, kao i da se nalazi među prvih 50 zemalja sveta po uslovima poslovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: