Vojvodina finansira kapitalne projekte

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine objavila je konkurse za finansiranje i sufinansiranje projekata za koje je obezbeđeno 1,42 milijarde dinara.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 20.01.2017.

11:38

Vojvodina finansira kapitalne projekte
Foto: Tanjug

Novac je namenjen za projekte iz oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, predškolskog i osnovnog obrazovanja, zdravstvene zaštite, sporta i kulture, saopštila je Uprava.

Za realizaciju projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture obezbeđeno je 350 miliona dinara i to za izgradnju novih saobraćajnica, rekonstrukciju, sanaciju ili ojačanje postojećih, kao i za poboljšanje lokalne i regionalne povezanosti.

U oblasti vodosnabdevanja i zaštita voda, sredstva su obezbeđena za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju sistema za vodosnabdevanje, pripremu vode za piće, prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda, u iznosu od 350 miliona dinara.

Uprava za kapitalna ulaganja opredelila je 300 miliona za oblast zdravstvene zaštite, 50 miliona za unapređenje predškolskog i osnovnog obrazovanja, kao i 70 miliona za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje i rekonstrukcije sportskih objekata u javnoj svojini.

Osim toga 250 miliona namenjeno je za projekte u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, a 50 miliona za oblast kulture.

Svi javni konkursi trajaće do 3. februara 2017. godine u 16 časova, a detaljne informacije mogu se pronaći na internet prezentacijama Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine i Pokrajinske vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: