"Prvi maj" treći put niko neće - hoće li u zakup?

Niko od potencijalnih kupaca pirotske fabrike AHA Mura "Prvi maj'' u stečaju nije u predviđenom roku uplatio depozit za današnje učešće na javnom nadmetanju.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 20.01.2017.

11:05

Foto: Thinkstock

Time je i treći pokušaj prodaje imovine te fabrike neuspešan.

Početna cena je bila 283,95 miliona dinara, a obavezni depozit je 126,2 miliona.

Prema rečima stečajnog upravnika AHA Mure "Prvi maj'', Miroljuba Dimitrijevića dve-tri firme su bile zainteresovane za kupovinu te fabrike.

"Njihovi predstavnici su dolazili u Pirot, obišli su fabriku i upoznao sam ih sa imovinom i stanjem u fabrici. Imali smo i nekoliko sastanaka kod gradonačelnika. Međutim, na žalost, niko od ovih firmi posle objavljivanja oglasa o prodaju se nije pojavio kao kupac", rekao je za TV Pirot Dimitrijević.

On je dodao da još nije doneo odluku o daljim koracima u tom procesu kako bi fabrika konačno bila prodata.

"Razmišljam kako dalje da vodim stečajni postupak. Postoji mogućnost objave oglasa o zakupu druge hale konfekcije koja je prazna. Hala je površine 12.000 metara kvadratnih sa opremom u kojoj bi odmah mogla da počne proizvodnja", rekao je Dimitrijević.

Predsednik Veća Saveza samostalnih sindikata grada Pirota Rodoljub Ćirić je izjavio za TV Pirot da je sindikat takođe zainteresovan da se fabrika proda kao pravno lice što je stečajni upravnik u tri navrata pokušavao.

"Najverovatnije je da će se on opredeliti za zakup imovine. U interesu je Pirota da se određeni broj radnika vrati ukoliko dođe do zakupa ove hale. Ako u četvrtom nadmetanju prodaja opet ne bude uspešna, možda će se stečajni upravnik opredeliti za prodaju po delovima i da će verovatno zakupci hala odlučiti da budu kupci", rekao je Ćirić.

Dimitrijević je istakao da potpuno razume brigu lokalne zajednice i Gradske uprave oko dalje sudbine fabrike.

"Predložio bih Gradskoj upravi da razmotri mogućnost i donese odluku da se uključe u postupak prodaje, odnosno kupovine i da se pojave kao zainteresovani kupci", rekao je Dimitrijević.

Fabrika je zapošljavala 1.300 radnika, a stečaj je uveden 25. juna prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: