"Ove godine kupujemo bar jedan ledolomac"

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da će ove godine Srbija sigurno izdvojiti novac i kupiti bar jedan ledolomac.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 20.01.2017.

10:17

Foto: Tanjug

Ona je na TV Pink kazala da jedan ledolomac košta između 2,5 i tri miliona evra.

Mihajlovićava je podsetila da je Srbija u "strašnim" privatizacijama izgubila dva ledolomca koja su sada u privatnom vlasništvu i koji ne mogu da se koriste, jer su u lošem stanju.

Ona je navela i da ledolomci koji se trenutno koriste koštaju 72 evra po satu, odnosno 100 evra kada rade, i da polovinu te cene plaća Srbija, a drugu polovinu mađarska strana po sporazumu.

Iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine u četvrtak je rečeno da će Srbiju razbijanje leda na Dunavu koštati u proseku po satu 120 evra a priprema za otpočinjanje posla 77,5 evra po satu, za svaki od dva ledolomca iz Mađarske

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: