Al Dahra Vučiću: Želimo PKB i kargo na "Tesli"

Premijer Aleksandar Vučić razgovarao je u Davosu sa direktorom Al Dahre o mogućnostima za ulaganja i privlačenje investicija u Srbiju.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 18.01.2017.

17:01

Al Dahra Vučiću: Želimo PKB i kargo na
Foto: Tanjug

Vučić je sa direktorom kompanije Al Dahra Hadimom Al Darejem razgovarao o investicijama ove kompanije u poljoprivredu i prehrambenu industriju u Srbiji.

"Sve što je dobro za Srbiju, mi smo spremni da uradimo. Želimo da razvijamo poljoprivrednu industriju i za to imamo velike planove. Naša kompanija ima obezbeđeno tržište za sve poljoprivredne proizvode", rekao je Al Dareji, navodi se u saopštenju.

Tema razgovora, kako se dodaje, bio je i model privatizacije kompanije PKB, za koju je zainteresovana Al Dahra, zatim izgradnja kargo centra na Aerodoromu "Nikola Tesla", kao i kupovina više preduzeća u Srbiji.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je primetio da su investitori iz arapskog sveta vrlo osetljivi na političke napade i da se "sklone" kada god osete da postoji neki problem u zemlji u koju bi želeli da investiraju, prenosi Tanjug.

Vučić: Očekujem Blumberg u Srbiji

Vučić je izjavio jposle razgovora sa predstavnicima Blumberga, da očekuje da će oni ubuduće biti prisutni u Srbiji i regionu, sa sedištem u našoj zemlji.

Vučić se sastao sa direktorom Blumberga Peterom Grauerom sa kojim je razgovarao o novim projektima ove kompanije u Srbiji, ali i o tome kako Blumberg može da doprinese izveštavanju o ekonomskim reformama i privlačenju stranih investitora u Srbiju.

Vučić je razgovarao i sa šeficom za odnose sa Evropom i Azijom Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larkin, kojoj je rekao da je Srbija zainteresovana za trajniju saradnju i organizovanje regionalnih skupova u Beogradu, ali i učešće na skupovima širom sveta, kako bi podstakla investicije.

Naglasio je da je regionalna stabilnost bila tema više političkih sastanaka, te napomenuo da se trudi da svojim sagovornicima kaže istinu i pokaže koji su suštinski problemi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

23 h

Podeli: