Delta sad neće Sava centar? Ne može to sa 12 mil €

Delta holding još razmatra da li će nastaviti učešće na tenderu za rekontrukciju beogradskog Centra "Sava", rekao je potpredsednik te kompanije Živorad Vasić.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 18.01.2017.

15:11

Delta sad neće Sava centar? Ne može to sa 12 mil €

Foto: Flickr/Anders Sandberg

"Još nemamo jasno definisan stav o daljem učešću na tom tenederu", kazao je Vasić na konferenciji za novinare u Beogradu na kojoj je Delta predstavila rezultate poslovanja u prošloj godini i planove za 2017.

On je istakao da se Delta prva prijavila na tender, angažovala stručnjake i uradila biznis plan koji je pokazao da se rekonstrukcija tog objekta ne može obaviti za 12 miliona evra.

"Prema biznis planu stručnjaka koje smo angažovali za obnovu Centra 'Sava' neophodno je 25-30 miliona evra, a ne oko 12 miliona, kako se očekuje. Sve što radimo - radimo ozbiljno", rekao je Vasić.

Dodao je da su ih nadležni iz gradske vlasti posle izrade biznis plana pitali da li im treba produžetak tendera od 30 dana.

"Rekli smo da nam ne treba dodatno vreme jer smo u datom roku uradili biznis plan, a posle toga smo preko medija saznali da je formiran konzorcijum Aerodroma Beograd, Beogradskog sajma i kompanije Energoprojekt koji će učestvovati na tenderu", rekao je Vasić i istakao da u ovom trenutku kompanija Delta nije donela definitivnu odluku o tenderu.

Koverte sa dokumentacijom dva potencijalna partnera Grada Beograda za rekonstrukciju Centra "Sava" otvorene su 28. decembra u Skupštini grada.

Tada je saopšteno da je na javni poziv za podnošenje prijava za osnivanja zajedničkog privrednog društva za rekonstrukciju i upravljanje kongresnim centrom pristigle su dve ponude - jedna od kompanija "Delta holding" i druga od konzorcijuma koji čine Aerodrom "Nikola Tesla", "Energoprojekt holding" i Javno preduzeće "Beogradski sajam".

Grad Beograd očekuje da će do kraja aprila sa izabranim partnerom potpisati ugovor i ubrzo nakon toga započeti postupak rekonstrukcije i profesionalizacije Centra "Sava".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: