Bivši radnici FAP: Osećamo se prevarenim

Oko 80 bivših radnika FAP protestvovalo je tražeći isplatu zaostalih zarada, povezivanje radnog staža i sprovođenje odluke o davanju podsticajnih sredstava

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 17.01.2017.

19:23

Bivši radnici FAP: Osećamo se prevarenim
Foto: Ministarstvo odbrane

"Veliki broj radnika oseća se prevarenim, jer nisu sprovedeni sporazumi sa menadžentom FAP-a, loklanom samoupravom, kao i nadležnim ministarstvima. Što se tiče menadženta FAP-a, može se govoriti o nepoštovanju zaključka Vlade Srbije o povezivanju radnog staža, kao i kršenja Zakona o radu,"rekao je predsednik Udruženja Radnik nije rob Miroslav Mršević.

Po njegovom mišljenju, da su se na valjan način odradile naredbe države, uštedelo bi se najmanje tri miliona evra, bilo bi zaposleno 200 radnika, a ostali radnici bi bili zadovoljni rešenim socijalnim programom.

Predstavnici udruženja razgovarali su sa opštinskim rukovodstvom, koje je poručilo da će svi ugovori koje su bivši radnici FAP-a postpisali biti ispoštovani.

"Ovo nije samo vaš problem, to je i naš. Bez FAP-a nema ni Priboja i sigurno nećete ostati usamljeni da rešimo ono što smo dogovorili i preuzeli na sebe", poručio je predsednik Skupštine opštine Priboj Boris Mrdović.

Na sastanku je dogovoreno da se u naredna dva dana, po povratku predsednik opštine u tehničkom mandatu iz Beograda, napravi sastanak na kom će se precizirati dalji koraci i modaliteti za razrešenje ovog gorućeg problema za opštinu Priboj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: