Vujović: Fiskalni savet greši, ja sam vrlo jasan

Ministar finansija Dušan Vujović poručio je da ostaje pri konzervativnoj proceni privrednog rasta od tri odsto za ovu godinu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 17.01.2017.

18:47

Vujović: Fiskalni savet greši, ja sam vrlo jasan
Foto: Screenshot/B92

Kako je rekao, ostaje pri toj proceni iako se od Fiskalnog saveta čula opaska da će dostizanje te stope rasta BDP-a biti "određeni izazov".

On je, novinarima, na marginama konferencije „Juromani“ u Beču, rekao da nije saglasan s kalkulacijama Fiskalnog saveta.

"Ja ostajem pri našoj proceni od tri odsto. Mislim da su ostale procene paušalne, da nisu potkrepljene empirijskim podacima, ni dobrim modelima, kao ni metodama“, kategoričan je Vujović.

On je podvukao da je tri odsto minimalni konzervativni rast na kojem insistira, kao i na deficitu od 1,7 odsto koji u sebi ima 0,6 odsto deficita republičkog budžeta i jedan odsto koji se odnosi na projekte.

"Mi smo cifre vrlo jasno izneli. Nije potrebno da licitiramo kod tih stvari"“, poručio je ministar.

On je podsetio da je Vlada korigovala svoje podatke prošle godine sa 1,8 na 2,7 odsto, i da se nada da će i narednih godina moći da koriguje projekcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: