Boer rekao Vučiću: Širimo Delez u Srbiji

Premijer Aleksandar Vučić sastao se danas u Davosu sa predsednicom Švajcarske Doris Lojtard.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 17.01.2017.

14:29

Boer rekao Vučiću: Širimo Delez u Srbiji
Foto: Delez

Vučić je predsednici Švajcarske rekao da su švajcarske firme u prethodne dve godine udvostručile svoje investicije u Srbiju, te da očekuje još ulaganja.

Premijer se na marginama 47. godišnjeg sastanka Svetskog ekonomskog foruma susreo i sa izvršnim direktorom Deleza Dirkom Boerom, sa kojim je razgovarao o nastavku poslovanja ove kompanije u Srbiji, ekonomskim reformama u Srbiji i privrednom rastu.

„Nastavićemo da ulažemo u Srbiji“, istakao je Boer i naglasio da žele da šire lanac svojih maloprodajnih objekata po celoj Srbiji.

Tema razgovora bilo je i ukidanje takse za hranu koja se donira, kao i otvaranje Agencije za bezbednost hrane, koja će odgovarati za razmenu informacija od važnosti za što efektniju kontrolu hrane, po evropskim standardima. Premijer Vučić obećao je i brže završavanje legalizacije objekata kompanije Ahold Deleze.

Ahold Deleze je formiran u julu 2016. spajanjem kompanija Ahold i Deleze.

To je danas jedan od najvećih lanaca za maloprodaju na svetu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijer se od jutros sastao i sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, bivšim britanskim premijerom Gordonom Braunom, koji je na Forumu u svojstvu specijalnog izaslanika UN za obrazovanje, zatim sa osnivačem Foruma, nemačkim ekonomistom Klausom Švabom i premijerom Šri Lanke Ranilom Vikremensingeom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: