"Vučić sa Đinpingom o RTB Bor, veoma važno"

Savetnik u Vladi Srbije i profesor na Univerziteta u Luvenu Vladimir Krulj smatra da je interesovanje Kine za RTB Bor veoma ohrabrujuće za rešavanje tog pitanja

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 17.01.2017.

10:47

Foto: Tanjug

“Veoma je važno za našu zemlju što će premijer Aleksandar Vučić razgovrati u Davosu sa predsednikom Kine Si Đinpingom i o RTB-u Boru i da je interesovanje Kine za tu temu veoma ohrabrujuće za rešavanje tog pitanja”, kazao je Krulj za RTS.

"Prvi put da kineski predsednik prisustvuje na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu. On je centralna ličnost, jer će pričati o mnogim bitnim temama, kako bi trebalo ostatak sveta da se razvija kako bi se obezbedio ravnomeran ekonomski razvoj", naveo je Krulj.

On je rekao da je to jedna od najvažnijih tema u poslednjih nekoliko godina podsetivši da su poslednja dva dobitnika Nobelove nagrade u ekonomiji upravo govorili o tome - redistribuciji bogatstva i nepravednom sistemu.

Krulj je dodao da će se u Davosu razgovrati i o ostalim bitnim temama koje se toga tiču.

Kada je reč o RTB-u Bor, Krulj je kazao da je jako bitno da se baš na Svetskom ekonomskom forumu susretnu Vučić i kineski predsednik i razagovraju o toj i drugim temama.

"Pogotovo zato što se u zapadnim medijima priča poslednjih godina o kineskom novom Putu svile. Kada to posmatramo, on spaja kinesko tržište sa tržištima u zapadnoj Evropi, taj saobraćajni koridor svakako prolazi preko Srbije. Ako imamo to u vidu, imamo u vidu i priču za RTB Bor koji je jedan od naših bitnih elemenata koji bi trebalo da bude rešen u periodu ispred nas", istakao je Krulj.

On je rekao da će Vučić imati sastanak i s odlazećim potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom, što je dobra politika našeg predsednika vlade, jer pravi kontinuitet u svojim političkim odnosima sa odlazećom američkom administracijom pred dolazak nove administracije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: