Jaka zima, "kolubare" nestalo, cene idu gore?

Stovarišta i prodavci ogreva ovih dana imaju pune ruke posla. Oštra zima i niske temperature izazvale su veliku potražnju za energenatima kod Novosađana.

Srbija

Izvor: Dnevnik

Ponedeljak, 16.01.2017.

10:33

Jaka zima,
Foto: Thinkstock

Snabdevači porast potrošnje najviše osećaju kroz prodaju drva, sušenog i crnog uglja.

Po tvrdnjama prodavaca s novosadskih stovarišta ogreva, velika potražnja uglja može izazvati i nestašicu. Isporuka najpopularnijeg i najjeftinijeg uglja „kolubara”, čija cena je 7.300 dinara tona, obustavljena je.

Kako saznajemo u stovarištu „Iskra Pan”, trenutno nema najave o poskupljenju uglja, ali ne isključuju tu mogućnost. Zbog najave duge i hladne zime problemi s nabavkom uglja očekuju se i narednog meseca.

Tona uglja „suvi vreoci” košta 12.300 dinara, dok se oni najskuplji bosanski „banovići” i „pljevaljska kocka” mogu naći za 14.000 dinara.

U preduzeću „Maj-Gor” cene su gotovo identične, a u ponudi je i ugalj iz bosanskih Stanara po 10.500 dinara. Yak briketa može se nabavati po 230 dinara.

Što se tiče drva, građani Novog Sada nemaju razloga za strah. Lokalna stovarišta uveravaju da će ih biti dovoljno za sva domaćinstva. Cena drva ostala je nepromenjena: kubni metar je između 5.400 i 5.900 dinara. Transport se dodatno naplaćuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: