Oružarima tri dana pauze - dva kvara za 24h

Zbog kvara na kotlu i instalacijama za prenos pare fabrika Zastava oružje u Kragujevcu neće raditi do četvrtka zbog izuzetno niskih temperature.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 10.01.2017.

13:50

Oružarima tri dana pauze - dva kvara za 24h
Foto: Thinkstock

Direktor te fabrike Milojko Brzaković je objasnio da su radnici u ponedeljak poslati kući zbog kvara na kotlu, koji je popravljen predveče.

Danas, kako je dodao, ta fabrika ponovo ne radi zbog novog kvara na spoljašnjim instalacijama koji se dogodio jutros.

"Imajući u vidu da su spoljašnje temperature od minus 17 stepeni, kao i to da ulazni parametri nisu dovoljni da se zagreju pogoni i stvore uslovi za funkcionisanje nove numeričke opreme, u saradnji sa Energetikom, doneli smo odluku da ne radimo ni sutra", rekao je Brzaković.

On je istakao da za jedan dan ne mogu da se obezbede uslovi da se zagreju hladne fabričke hale i dodao da će proces proizvodnje biti nastavljen u četvrtak, 12. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: