PKS: Privrednici iz Srbije u Indiji, koje su teme?

Predstavnici srpskih kompanija iz IT, naučno-prosvetnog sektora i namenske industrije sastaće se sa indijskim privrednicima.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.01.2017.

17:12

PKS: Privrednici iz Srbije u Indiji, koje su teme?
Foto: Thinkstock

Privrednici se sastaju u okviru posete državno-privredne delegacije Srbije Indiji od 10. do 13. januara, najavila je Privredna komora Srbije.

Delegaciju predvodi premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji če učestvovati na samitu investicija "Vibrant Gujarat Global Summit", od 10. do 13. januara u Gudžaratu.

Samit, koji se održava u gradu Gandinagaru u saveznoj državi Gudžarat, predstavlja jedan od najznačajnijih međunarodnih poslovnih skupova u Indiji.

Glavna tema je održivi ekonomski i socijalni razvoj, a u fokusu su i aeronautika, odbrana, poljoprivreda i prehrambena industrija, biotehnologija, hemijska, petrohemijska i farmaceutska industrija, inovacije, istraživanje i razvoj, IT, obnovljiva energija i održivi razvoj, saobraćaj, tekstilna industrija, MSP i preduzetništvo, turizam i druge oblasti.

Gudžarat, ocenjen kao jedna od najpovoljnijih destinacija za strane investicije, zauzima lidersku poziciju u 15 proizvodnih sektora i na prvom je mestu među indijskim saveznim državama po kvalifikovanosti radne snage, razvijenosti infrastrukture i uslovima za poslovanje, saopštila je PKS.

Najzastupljenije su investicije u sektoru informacionih tehnologija, automobilske industrije, odbrane, aeronautike, hemijske industrije i farmacije. Gudžarat je vodeća indijska savezna država i po korišćenju izvora čiste i obnovljive energije. ;Kako se navodi, paralelno sa samitom, održava se i sajam Global Trade Show, koji će, kako je planirano, posetiti ; privrednici iz Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: