MiG-ove će pratiti naša "lasta" i "orao"

Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević najavio je nove investicije u sistem odbrane Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 07.01.2017.

14:37

MiG-ove će pratiti naša
(Foto: Getty images)

On je izjavio da postoje naznake da će Vlada Srbije ove godine za te potrebe izdvojiti više novca nego što je izdvojeno 2016. godine.

Đorđević je u intervjuu za RTS rekao da je načelno zadovoljan budžetom Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za 2017. godinu i dodao da je na vreme napravljen dobar plan za ovu godinu koji obuhvata da ima više projekata.

"Prvi koji treba da se realizuje jeste opremanje prvih 1.500 vojnika najmodernijom opremom. Odmah posle toga idemo sa opremanjem još 1.500 vojnika", rekao je ministar odbrane i dodao da se planiraju investicije i u drugim delovima vojske.

Đorđević je rekao da "pored 'migova' koji treba da stignu, tu je svakako i uvođenje aviona tipa 'lasta' i stavljanje u upotrebu kompletnog sastava aviona tipa 'orao'".

Planirano je, kako je naveo, da do kraja godine u naoružanje Srbije uđu top-haubica "nora", borbeno vozilo "lazar", kao i da početak modernizaciječetiri vrste oklopnih vozila tipa BOV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: