Novih 21.000 kvadrata za avione na "Tesli" FOTO

Savremena platforma za odleđivanje i sprečavanje zaleđivanja aviona puštena je u rad na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

Srbija

Izvor: B92

Subota, 07.01.2017.

12:53

Novih 21.000 kvadrata za avione na
Foto: Aerodrom Nikola Tesla

Kako se navodi u saopštenju aerodroma, izgradnjom platforme proširene su manevarske, parking i saobraćajne površine za 21.000 kvadratnih metara, od čega je oko 16.500 kvadratnih metara predviđeno za kretanje vazduhoplova.

Tehnološkim rešenjem predviđeno je istovremeno korišćenje platforme za dva uskotrupna ili jedan širokotrupni avion.

Vrednost izgradnje platforme sa pratećim objektima je 557 miliona dinara, a radovi su finansirani iz sopstvenih sredstava aerodroma "Nikola Tesla", bez zaduživanja, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje poštovanjem standarda zaštite životne sredine prilikom izgradnje, unapređen ekološki aspekt poslovanja aerodroma, a primena najnovijih tehnologija za rad u zimskim uslovima učvršćuje poziciju beogradskog aerodroma kao jednog od najbolje opremljenih u ovom delu Evrope i omogućava maksimalnu efikasnost prilikom prihvata i otpreme vazduhoplova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: