Komisija ispituje promenu nad vlasništvom Vin Vina

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak ispitivanja koncentracije nastale promenom vlasništva u čačanskoj firmu Alti.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 05.01.2017.

18:51

Komisija ispituje promenu nad vlasništvom Vin Vina
Foto: Thinkstock

Komisija je saopštila da je postupak pokrenula zbog neprijavljene a realizovane koncentracije koja je nastala sticanjem pojedinačne kontrole od strane preduzeća Prointer iz Beograda nad čačanskom firmom Alti.

Kako je navedeno u saopštenju, tom koncentracijom je dosadašnja zajednička kontrola nad firmom Alti koju su imali Aleksandar Jevtović i Prointer IT Solutions and Services, transformisana u individualnu.

Utvrđeno je da je 1. juna 2016, APR-u podneta prijave promene podataka i to tako da se iz registra kao vlasnik udela od 50 odsto briše Aleksandar Jevtović i kao vlasnik 100 odsto udela upisuje Prointer.

Preduzeće Prointer čiji je vlasnik Slobodan Kvrgić je januara 2015, kupila 50 odsto vlasništva firme Alti u čijem sastavu posluju lanci maloprodajnih objekata računarske opreme Vin Vin (Win Win Computer Shop) i Emi (Emmi) i to preuzimanje je odobrila Komisija za zaštitu konkurencije.

Zakon o zaštiti konkurencije predviđa da učesniku na tržištu koji ne prijavi koncentraciju, a dužan je da to učini, Komisije za zaštitu konkurencije može da izrekne kaznu u iznosu do deset odsto ukupnog prihoda na teritoriji Srbije, u prethodnoj godini.

Koncentracije učesnika na tržištu su dozvoljene, osim ako bi značajno ograničile, narušile ili sprečile konkurenciju na tržištu Srbije, a naročito ako bi to ograničavanje, narušavanje ili sprečavanje bilo rezultat stvaranja ili jačanja dominantnog položaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: