Potpisuju: Modernizacija pruge Rakovica - Resnik

Infrastruktura železnice Srbije i kineska kompanija CCECC potpisaće ugovor o rekonstrukciji i modernizaciji pruge od Rakovice do Resnik.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 05.01.2017.

08:40

Potpisuju: Modernizacija pruge Rakovica - Resnik
Foto: Thinkstock

Reč je o deonici Rasputnica G - Rakovica - Resnik na pruzi Beograd - Mladenovac - Niš - Preševo, u dužini od 7,5 kilometara, čija je vrednost 23 miliona evra.

Radovi se finansiraju iz zajma Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD 5), a trebalo bi da počnu polovinom februara, saopštila je Infastruktura železnice Srbije.

Rok za završetak radova je 351 dan.

Ugovor će u Infrastrukturi železnice Srbije potpisati generalni direktor tog preduzeća Dušan Garibović i direktor predstavništva za Srbiju kineske kompanije CCECC (China Civil Engineering Construction Corporation Zhu Tianran).

Ugovorom je predviđena rekonstrukcija i zamena gradevinske i elektrotehničke infrastrukture u dužini od 7,5 kilometara.

Radovi podrazumevaju prilagodavanje visine perona garniturama BG voza u stanici Rakovica, sređivanje perona i nadstrešnica u stajalištu Kijevo - Kneževac, zatim u stanici Resnik, izgradnju podhodnika i dogradnju stanične zgrade kao i garaže sa jednim pomoćnim kolosekom, modernizaciju tri putna prelaza i rekonstrukciju propusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

18 h

Podeli: